Κέικ Καρότου με Επικάλυψη Κρέμας Τυριού- Carrot Cake with Cream Cheese Frosting


Image

Ένα υπέροχο, νόστιμο και αφράτο κέικ που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Το έφτιαξα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ακολούθησα την συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου από την εκπομπή “Γλυκιές Αλχημείες”.

Αν έχετε κι εσείς άλλες συνταγές και παραλλαγές του γλυκού αυτού θα χαρώ πολύ να τις μοιραστείτε εδώ μαζί μου…

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 αυγά
  • 225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 500 γρ. καρότο τριμμένο
  • 300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. του γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρική
  • ½ κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 150 γρ. ψιλοκομμένο καρύδι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. ή χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Ανακατεύουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και την άχνη πολύ καλά προσθέτοντας και τους σπόρους βανίλιας. Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρύου κέικ.
Απολαύστε το!!!!

Image

A wonderful, tasty, delicious and yummy cake that all members of the family will enjoy. I made it for New Year’s Eve. I followed the recipe from the TV Show ” Sweet Alchemy- Stelios Parliaros”

If any of you have other recipes for Carrot Cake please feel free to share here…

INGREDIENTS

  • 4 eggs
  • 225gr sugar
  • 300gr Olive Oil or Vegetable Oil
  • 500gr grated carrots
  • 300gr sifted All Purpose Flour
  • 1 tsp cinnamon powder
  • 1 tsp Baking Powder
  • 1/2 tsp Baking Soda
  • 1/2 tsp salt
  • 150 gr finely chopped walnuts
  • Ingredients for the Cream Cheese Frosting
  • 125gr butter (room temperature)
  • 250gr cream cheese (Philadelphia style)
  • 50 gr icing sugar
  • few drops of vanilla essence

PREPARATION

In a bowl beat well the eggs and the sugar until they are white and fluffy. Add the oil and beat for another 2 minutes. Stop the mixer, add the carrots, flour, cinnamon, baking powder, baking soda and salt and fold in all these gently using a wooden spoon. Finally add the chopped walnuts. Pour the mixture in a 24cm baking dish which you have covered with butter and flour and bake in a pre-heated oven at 180 degrees Celcius for 45-50 minutes. Once it is ready let it cool. Beat the butter, cream cheese, icing sugar and vanilla well and cover the cool cake.

Enjoy!!!!

 

 

 

Advertisements

4 thoughts on “Κέικ Καρότου με Επικάλυψη Κρέμας Τυριού- Carrot Cake with Cream Cheese Frosting

  1. Πάρα πολύ λάδι! !!!! Πιάνεις το κομμάτι και μένει το λάδι στο χέρι. .. Δεν τρώγεται! !!!!! Αναγκάστηκα να το πεταξω..Μήπως είναι κάτι λάθος? ???

    1. Jo, είναι ακριβως η συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο. Εμένα και όσοι αλλοι γνωστοί μου το εφτιαξαν τους βγηκε μια χαρα.. Μήπως φταιει και το λάδι που χρησιμοποίησες… Δεν ξέρω τι να πω…

  2. Μου αρέσει πολύ το κέικ καρότου!! Να σου πω την αλήθεια, όταν κάνω κέικ τα χτυπάω όλα στο μίξερ και δεν ανακατεύω με μαρίζ. Θα το δοκιμάσω όμως να το κάνω κι αυτό. Κι η γιαγιά μου μού έλεγε όταν η συνταγή λέει λάδι κι εσύ θέλεις βούτυρο, να βάζεις το 2/3 της δοσολογίας σε βούτυρο!

    Κι όσο για το καρότο, το κάνει πολύ αφράτο κι ακόμα μετά από καιρό να το φας, διατηρεί καλύτερα τη φρεσκάδα του.

    Επίσης, έχω φάει παρόμοιο κεικ και με σταφίδες.

    Καλημερααααααααααααα

    1. Καλημέρα Αντριάνα!!!!! Κι εμένα μου αρέσει πολύ το κέικ καρότου…. Ναι τα καρότα του δίνουν την υγρασία που πρέπει για να διατηρείται έτσι αφράτο τόσες μέρες… Σκέφτομαι κάποια στιγμή να βάλω και σταφίδες, πιστεύω θα του πηγαίνει πολύ…. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλές παραλλαγές τις συνταγής και θα ήθελα να τις δοκιμάσω!!!! Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!!!!!! 🙂

YOUR COMMENTS BRING SO MUCH JOY TO ME, ESPECIALLY KNOWING THAT MOST OF US ARE MILES AND MILES AWAY FROM EACH OTHER. IT MAKES ME FEEL AS IF WE ARE TOGETHER ENJOYING FELLOWSHIP WITH EACH OTHER, ENCOURAGING ONE ANOTHER AS WE GET ON WITH OUR DAILY JOURNEY IN LIFE

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s