Peanut butter chocolate chip oatmeal cookies- Μπισκότα με βρώμη, φυστικοβούτυρο και σταγόνες σοκολάτα


Image

Peanut Butter Oatmeal Chocolate Chip Cookies

Ingredients

  • 2-1/2 cups oats (Quaker)
  • 1 cup All Purpose Flour
  • 1/2 cup Whole Wheat Flour
  • 2 teaspoons Baking Soda
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1 cup Unsalted Butter, at room temperature
  • 1 cup Smooth or Crunchy Peanut Butter
  • 3/4 cup  Dark Brown Sugar
  • 3/4 cup White Sugar
  • 2 whole Eggs
  • 3/4 teaspoon Vanilla Extract
  • 1 cup Milk Chocolate and White Chocolate Chips

Directions

Preheat your oven to 180 degrees.

In a large bowl combine the oats, flours, baking soda and salt. Stir to combine and set off to the side.

In the bowl of your mixer, add the butter, sugars and peanut butter. Mix on medium speed until fluffy.

Add the eggs, one at a time and then add in the vanilla extract.

Reduce the speed to low and gradually add in the flour/oat mixture until combined.

Lastly add in the cup of chocolate chips and mix until combined.

Place rounded teaspoons of cookie dough a few centimetres apart on a lined baking sheet and bake in your preheated oven for 13-15 minutes.

Let them cool on a wire rack. Store cookies in an airtight container once they have cooled down.

Image

Μπισκότα με νιφάδες βρώμης, φυστικοβούτυρο και σταγόνες σοκολάτας

Υλικά

  • 2-1/2 φλυτζάνια νιφάδες βρώμης (Quaker)
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο/μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλυτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 3/4 φλυτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 3/4 φλυτζανιού λευκή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 3/4 κ.γ. βανίλια υγρή
  • 1 φλυτζάνι σταγόνες λευκής και σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Σ’ ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεται τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι, την σόδα και το αλάτι.και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε την ζάχαρη με το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα, ένα και την βανίλια. Έπειτα προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και στο τέλος της σταγόνες σοκολάτας. Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και ρίχνεται κουταλιές από το μείγμα με απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Τα ψήνεται για 13-15 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν σε σχάρα και τα τοποθετείτε σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Advertisements

11 thoughts on “Peanut butter chocolate chip oatmeal cookies- Μπισκότα με βρώμη, φυστικοβούτυρο και σταγόνες σοκολάτα

  1. Την τυρόπιτα την έκανα και μου βγήκε πάρα πολύ καλή και θα την ξανακάνω λίαν συντόμως. Τώρα θέλω να βρω λίγο χρόνο για να κάνω και τα μπισκοτάκια.
    Καλησπέρα Νατάσα μου!

    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Μελιτάκι μου η τυρόπιτα… Φιλάκια πολλά και καλό βράδυ!!!!

  2. Kαλησπέρα Νατάσσα μου!Καλή εβδομάδα!!Καί οι δύο συνταγές είναι υπέροχες!!Φαντάζομαι τί όμορφη γεύση θά έχουν τά μπισκοτάκια σου!!Περαστικά σου κουκλα μου!!Πολλά φιλάκια my only aussie friend!!

  3. Natasha mou, I am in love with this woman!! Thank you so much for linking. Her xortokeftedis and the pita look amazing! I just saved her site, and also shared with an half Greek friend here as well! ♥

YOUR COMMENTS BRING SO MUCH JOY TO ME, ESPECIALLY KNOWING THAT MOST OF US ARE MILES AND MILES AWAY FROM EACH OTHER. IT MAKES ME FEEL AS IF WE ARE TOGETHER ENJOYING FELLOWSHIP WITH EACH OTHER, ENCOURAGING ONE ANOTHER AS WE GET ON WITH OUR DAILY JOURNEY IN LIFE

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s