Waferlicious by my niece Loi- Γκοφρετόλαυση από την ανιψιά μου Λόη


Image

This dessert is absolutely waferlicious and easy to make. My dear niece Loi, who is great in the cooking and baking department gave me the recipe. This is the dessert I made for Easter Sunday… Ready for the ingredients???

Ingredients

  • 1 can sweet condensed milk
  • 2 cans of whipping cream (ERMOL or MORFAT)
  • 1-2 tsp Vanilla extract
  • 200 gr dark cooking chocolate
  • 4-5 milk or dark chocolate wafers 
  • 1 cup hazelnuts finely processed
  • 1 and a half pack of petit beurre biscuits
  • milk to dip and wet the biscuits

Melt the cooking chocolate in a bain marie. In a bowl crumble up the wafers. In another bowl beat the whipping cream until it is fluffy and then add the condensed milk and the vanilla extract.

Take your pyrex dish, dip the petit beure biscuits in the milk and layer them. Add some of the whipping cream, then the hazelnut, wafers and with a spoon spread some of the melted dark chocolate. Repeat the procedure until all ingredients are finished. Place it in the freezer…

It tastes like a stracciatella flavoured ice- cream…

Enjoy!!!!

Image

Το γλυκό αυτό είναι γρήγορο, πανεύκολο και γκοφρετοαπολαυστικό!!! Την συνταγή αυτή μου την έδωσε η γλυκιά μου ανιψιά Λόη, η οποία είναι φοβερή στη μαγειρική αλλά και στην ζαχαροπλαστική. Το έφτιαξα για την Κυριακή του Πάσχα… Είστε έτοιμοι για τα υλικά?

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουτιά σαντιγί ERMOL/ MORFAT
  • 1-2 βανίλιες ή 1-2 κ.γ εσάνς βανίλιας
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 4-5 γκοφρέτες τύπου σοκοφρέτα (σοκολάτα γάλακτο η υγείας)
  • 1 φλυτζάνι αλεσμένα φουντούκια
  • 1,5 πακέτο μπισκότα τύπου ΠΤΙ ΜΠΕΡ
  • λίγο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα. Χτυπάω την σαντιγί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και έπειτα ρίχνω το ζαχαρούχο και την βανίλια. Παίρνω το πυρέξ μου και αφού βρέξω τα μπισκότα στο γάλα τα στρώνω στη βάση. Ρίχνω από πάνω σαντιγί να καλύψω τα μπισκότα. Προσθέτω φουντούκια, γκοφρέτα θρυμματισμένη και λίγη κουβερτούρα. Συνεχίζω τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και κάνω σχέδια με ένα κουτάλι΄η πιρούνι με την λιωμένη κουβερτούρα. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Η γεύση του θυμίζει παγωτό Stracciatella.

Απολαύστε το!!

Advertisements

13 thoughts on “Waferlicious by my niece Loi- Γκοφρετόλαυση από την ανιψιά μου Λόη

  1. Με κατέστρεψες και είναι και καλοκαίριιιι!!!
    Υπέροχο φαίνεται και εύκολο στην παρασκευή , οπότε θα δοκιμαστεί άμεσα.
    Μπράβο βρε Νατάσα μου.Φιλιά!

  2. Natasha this looks simply beautiful! Your niece did a wonderful job. Before I share it I do have one question. What is 4-5 milk or dark wafers? How big are those wafers? What do they look like so I can do a comparison…

    Let me know!! ♥

  3. Πω πω τι μας έκανες Νατασάκι….
    Θα την δοκιμάσω σίγουρα την συνταγή!!
    Ένα γλυκό απόγευμα σου εύχομαι να έχεις.
    Μάκια πολλά! 🙂

    1. Είναι τέλειο και πολύ εύκολο καρδούλα μου!!! Να περάσεις ένα υπέροχο βράδυ με παραμυθένια όνειρα!!!! Φιλάκια πολλά ❤

  4. μπορουμε να το βαλουμε απλα στην συντηριση του ψυγειου μας και να το γευτουμε σαν παστα………….

YOUR COMMENTS BRING SO MUCH JOY TO ME, ESPECIALLY KNOWING THAT MOST OF US ARE MILES AND MILES AWAY FROM EACH OTHER. IT MAKES ME FEEL AS IF WE ARE TOGETHER ENJOYING FELLOWSHIP WITH EACH OTHER, ENCOURAGING ONE ANOTHER AS WE GET ON WITH OUR DAILY JOURNEY IN LIFE

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s